Tohle Porsche klame tělem. Šrámy z bitev nosí hrdě, ale neprávem

Porsche 911 GT3 RS "GULF Livery Project" | foto: Neidfaktor.com

Mezi majiteli sportovních vozů se v posledních letech rozjíždí nový trend: stále častěji totiž sahají po krycích fóliích, které jejich vozu propůjčí vzhled závody ostříleného speciálu z osmdesátých let. A jinak tomu není ani v případě tohoto Porsche 911 GT3 RS, které se zahalilo do fólie odkazující na slavné modro-oranžové "bojové barvy" Gulf.

Design Porsche 911 GT3 RS se automobilce skutečně povedl, ovšem některým majitelům to zkrátka nestačí a tak hledají další možnosti, jak se v davu ještě více odlišit. A takoví lidé nyní dostávají šanci od společnosti Neidfaktor, která pro jejich vozy připravila něco skutečně speciálního.

Oranžovo-modrá fólie se závodními čísly, propůjčující vozu "bojové" barvy Gulf ze závodů Le Mans, už není mezi lidmi nic nového, ovšem tato fólie vozu propůjčuje i charakter ostříleného závoďáku, který jakoby závodem Le Mans v osmdesátých letech skutečně prošel a pak roky čekal zaprášený ve stodole na své znovuobjevení. 

Barvy tak působí vybledle a na mnoha místech je simulováno jejich odření či popraskání. Na pár místech se také objevují umělá ložiska koroze. Jedinou neautentickou věcí na fólii je tak jen rozpraskaný odkaz na výrobce - Neidfaktor.

Výsledek tedy působí skutečně působivě, ale podle našeho skromného názoru zrovna 911 GT3 RS nepotřebuje žádnou podobnou parádu, aby upoutala pozornost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy