Příliš pomalá jízda se nevyplácí, někde vám za ni hrozí i pokuty

Policisté v Nevadě dostali právo pokutovat pomalé řidiče, kteří blokují dopravu | foto: KTNV

Snad všichni známe ten moment, kdy se v rychlém pruhu objeví pomalu jedoucí řidič, který se odmítá zařadit mezi ostatní pomalu jedoucí vozidla. Zatímco v Evropě policisté tento nešvar spíše ignorují a zaměřují se převážně na rychle jedoucí vozidla, v USA se rozhodli pokutovat i tyto brzdy plynulého provozu.

Táhnout se kilometry za pomalu jedoucím řidičem blokujícím rychlý pruh silnice či dálnice je bezpochyby jedna z těch nejotravnějších situací, která může za volantem nastat. Některým zákonodárcům v USA, konkrétně ve státě Nevada, už s těmito řidiči však došla trpělivost a dali policistům právo pokutovat pomalu jedoucí řidiče v rychlém pruhu.

Jak upozornila televizní stanice KTNV, za první spáchání tohoto přestupku hrozí pokuta 50 dolarů, za druhé 100 dolarů a za třetí až 250 dolarů (1100, 2200 až 5500 korun). Exsituje samozřejmě i několik výjimek, ty se však vztahují zejména na vozidla údržby či vozidla záchranného sboru.

Ačkoliv na amerických silnicích převládají spíše rychle jedoucí řidiči, dálniční policista Dan Gordon možnost pokutovat i ty pomalu jedoucí uvítal. Podle něj jsou totiž hlavní příčinou agresivity za volantem a často nutí lidi k riskantnímu předjíždění či podjíždění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy