Nejrychlejší taxi na světě? Zastavte si tohle luxusní Lamborghini

Lamborghini Huracán LP 610-4 | foto: VF Engineering

Taxikáři v České republice jsou poměrně málo kreativní, co se vozového parku týče. Nekonečnou řadu Octavií a Superbů jen místy rozbije bílá Audi, nebo postarší Mercedes. V zahraničí jsou však taxikářské společnosti v tomto směru nápaditější - například v Anglii vás odvezou v Lamborghini Huracan.

Tímto nádherným sportovním vozem se mohou svézt obyvatelé či návštěvníci anglického města Lincoln, kde sídlí přepravní společnost Handsome Cabs. Její zákazníci si mohou dle listu The Sun objednat Huracan jak na klasickou přepravu z bodu A do bodu B, tak na různé večírky, maturity, svatby, pracovní schůzky, atd,.

A proč právě Huracan? Jak říká John Bishop, vlastník celé společnosti, "Chtěli jsme se něčím výrazně odlišovat" a k tomu účelu je Lamborghini ve světě přepravních firem skvělou volbou. Celý nápad s italským sportovním vozem vznikl asi před rokem, a od té doby John pracoval na jeho realizaci. Ačkoliv vůz může sloužit jako klasické taxi, předpokládá se, že si ho budou zákazníci vyžadovat zejména na promoce či obchodní schůzky.

Ostatně co se praktičnosti týče, Huracan se svými dvěma sedadly příliš neoslní. Jaký o něj bude zájem se ale dozvíme již za dva týdny, kdy bude vypuštěn do ostrého provozu. Do té doby však musí společnost nastavit ceník a zajistit si vhodné pojištění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy