Závodit s luxusním Rolls-Roycem? Barbarské, přesto impozantní

Rolls-Royce Wraith Black Badge | foto: youtube.com

Všechny vozy automobilky Rolls-Royce jsou pověstné především svým designem, technikou a hlavně komfortem, který poskytují svým majetným vlastníkům. I v tomto stádě se však najde černá ovce, která pálí gumy a zatáčky dokáže brát bokem.

Tou černou ovcí je Rolls-Royce Wraith Black Badge, který se představil minulý rok na závodech do vrchu během motoristické akce Goodwood Festival of Speed. 

Ačkoliv toto luxusní kupé váží více než 2,5 tuny, díky lehce upravenému motoru dokáže pálit pneumatiky jako kdejaký vulgární musclecar. Ačkoliv 6.6 litrový motor V12 pod jeho kapotou má stále stejný výkon 632 koní, točivý moment se zvedl na 870 Nm. Jak je ze záběrů vidět, zadní náprava vozu je pořádně neklidná ještě několik metrů od startovací čáry. Jak vtipně poznamenal jeden z uživatelů YouTube, tohle auto je zkrátka zatraceně rychlá hora.

Označení Black Badge v názvu vozu odkazuje na speciální řadu doplňků, které si můžete objednat k modelu Ghost nebo Wraith. Jak už sám název napovídá, jedná se hlavně o černé znaky, které zahrnují černé disky kol, černou sošku "Spirit of Ecstasy" na přídi nebo dvě stříbrná R na černém pozadí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy