Richard Hammond měl během natáčení vážnou nehodu, vůz skončil v plamenech

Ohořelý vůz Rimac, ve kterém havaroval Richard Hammond | foto: twitter

Moderátor Richard Hammond, který se ve světě proslavil účinkováním v několika známých motoristických pořadech, měl během natáčení druhé série Grand Tour vážnou nehodu. Naštěstí vyvázl bez vážných zranění, vůz však skončil v plamenech.

Nehoda se stala v sobotu 10.06.2017 během natáčení druhé série pořadu The Grand Tour, ve které Hammond účinkuje spolu s Jeremy Clarksonem a Jamesem Mayem.

Podrobnosti o nehodě ani její příčiny nejsou známy. Z uveřejněného videa je však patrné, že Rimac Concept One vyletěl ze silnice a zřítil se několik metrů pod ní. Nehoda se odehrála ve Švýcarsku, konkrétně v kantonu St. Gellen během závodu "Bergrennen Hemberg".

Hammond byl naštěstí schopen po havárii vůz sám opustit. Ten totiž v zápětí pohltily plameny. Pro samotného řidiče brzy přiletěla záchranářská helikoptéra a známého moderátora přepravila k vyšetření do nemocnice. Kromě oděrek však utrpěl jen zlomeninu nohy, což je při pohledu na vůz až neuvěřitelné.

Jeremy Clarkson se k nehodě vyjádřil na svém Twitterovém účtu, kde konstatoval, že šlo zřejmě o tu nejhorší nehodu, jakou kdy viděl. I podle jeho slov je však Hammond naštěstí v pořádku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy