SUV Bugatti opravdu bude? Megalon kombinuje luxus i rychlost

Koncept Bugatti Megalon | foto: youtube.com

Pokud toužíte po exkluzivním, rychlém a luxusním SUV, je pro vás nejlepší možnou volbou Bentley Bentayga. Představte si ale, že by se na tento trh rozhodla vstoupit i automobilka Bugatti, která nabízí nejrychlejší silniční vozy oplývající nejnovějšími technologiemi i patřičným luxusem.

Bugatti Megalon, jak své dílo nazval tvůrce z Peisert Design, je pravděpodobně nejdražší a nejzbytečnější SUV, jaké na silnicích nikdy neuvidíte. Jedná se pouze o designovou studii, která je založena na křížení Bentley Bentayga s Bugatti Chiron. 

Koncept Bugatti Megalon | foto: youtube.com

Grafický mág, který má tuto přeměnu na svědomí, uvolnil na youtube i několik videí, které ukazují vznik celého konceptu. Každá z fotografií byla původně pořízena pro reklamní účely společnosti Bentley pravděpodobně v jedné z ropou bohatě zásobených zemí na Arabském poloostrově. 

Jak je z obrázků i videí patrné, tvůrce nic neopomněl. Charakteristické světlomety dominují přední masce, typické C se táhne od posledního sloupku až po ten první, vůz působí masivně ale hlavně luxusně. To podtrhují i netradiční zadní dveře po vzoru Tesly Model X.

Současně se dá počítat s tím, že by podobné SUV od Bugatti ukrývalo motor, který by i těžké a velké auto dokázal rozpohybovat k takovým výkonům, že by se nejeden řidič Ferrari raději schoval pod volant.

Celá myšlenka Megalonu ale prozatím zůstane jen v hlavě autora. Společnost Bugatti už před pár lety sice prohlásila, že o segment SVU nemá zájem, ale to už říkali i jiné automobilky. Vůz typu Megalon by mohl čerpat i z jisté praktičnosti, kterou Chrion nabídnout nedokáže. Nezbývá tedy než se nechat překvapit, jak se celá situace vyvine.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy