Po srážce s Priusem skončil terénní Mercedes na boku

Po srážce s Toyotou Prius skončil Mercedes-Benz G na boku se silně poškozenou střechou | foto: youtube.com

Pokud vám někdo řekne, že se srazil Mercedes G s Toyotou Prius, pravděpodobně se začnete ptát v jaké nemocnici leží řidič Priusu. V tomto případě ale David vyhrál nad Goliášem a na boku skončil velký Mercedes-Benz G500

Toyota Prius je mnoha milovníky aut doslova proklínaným vozem. Vše v tomto autě totiž bylo podřízeno funkčnosti a ekologičnosti. Tvar karoserie kašle na vkus a podřizuje se čistě aerodynamice a motor vám místo zajímavého zrychlení nabídne pouze nízkou spotřebu. Zkrátka nic, co by mohl průměrný milovník aut obdivovat. 

Naproti tomu hranatý Mercedes-Benz G500 je krásným opakem toho všeho. Vysoká stavba karoserie s aerodynamikou lednice, pohon všech kol, luxusní vybavení, výkonný motor a velké pneumatiky zaměřené na co největší trakci při jízdě mimo silnici.

Když tedy dojde ke srážce tohoto takřka třítunového Mercedesu s malou hybridní Toyotou Prius, málokdo by čekal, že na střeše skončí Mercedes. Přesně to se ale stalo v Londýně. Když řidič černého Mercedesu G500 4x4 projel křižovatku na červenou, narazila do něj z boku malá Toyota. Náraz zřejmě nebyl příliš silný, ovšem vysoko umístěné těžiště Mercedesu ukázalo svá negativa.

Mercedes se tak převrátil na bok a při svém pádu stihl zasáhnout i autobusovou zastávku, kde naštěstí nikdo nebyl. Oba řidiči z vozidel odešli po svých a fyzicky nezraněni. U řidiče Mercedesu se však dá očekávat minimálně velké duševní poranění Ega. Jak je z fotky patrné, Prius utrpěl jen malé poškození přední části. Mercedes však během pádu utrpěl silná poškození A sloupků, takže možná bude na odpis.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy