Výchova syna Saddámem Husajnem? Zastřelil lidi, otec mu podpálil exkluzivní sbírku aut

Uday Hussein měl obrovskou sbírku luxusních automobilů. Za zabití několika lidí mu jí ale otec Saddam spálil | foto: youtube.com

Peníze a moc vám mohou zajistit kdejaké výsady, kvalitní výchovu dětí vám ale slíbit nemohou. A pokud nakonec všechno selže, můžete se uchýlit k destrukci nevinného majetku, který jste svému potomstvu dříve koupili. Stejně jako bývalý diktátor Saddam Hussajn.

Americké noviny New York Post přinesly velmi zajímavý článek o posledních dnech bývalého iráckého diktátora Saddáma Husajna před jeho popravou. V článku, který sepsal Will Bardenwerper je i zajímavá pasáž o tom, jak neshody mezi Saddámem a jeho synem Udayem vedly ke spálení obrovské sbírky luxusních aut.

Uday, který žil v luxusu, obklopen ostrahou a přesvědčen o své "nadřazenosti" nad běžným lidem se totiž někdy v devadesátých letech dostal do konfliktu, který skončil s děsivými následky. Během jakési hádky totiž Uday ve vzteku popadl zbraň a začal střílet. Zhruba 6 lidí zabil na místě a několik jich vážně zranil. Mezi zraněnými byl ovšem i nevlastní bratr samotného Saddama.

Když se o tom Saddám dozvěděl, údajně ho popadl nepředstavitelný vztek. Aby syna potrestal, rozhodl se, že ho připraví o jeho milovanou sbírku luxusních a sportovních automobilů. Místo toho, aby vozy nechal odtáhnout, někde zamknout nebo je prodal, rozhodl se je diktátor podpálit. Jak se sám s úsměvem svěřil redaktorovi, když to udělal, stál tam a se zaujetím sledoval to "inferno".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy