Jedna z nejkrásnějších silnic světa je pryč? Prostě zmizela

Pacific Coast Highway | foto: pixabay.com

Jedna z nejkrásnějších silnic světa je bezpochyby Pacifická pobřežní dálnice, která lemuje velkou pobřeží státu Kalifornie, USA. Nedávno ale velká část této silnice zmizela pod přívalem půdy a kamení

Minulou sobotu zmizelo asi 500 metrů Pacifické pobřežní dálnice pod přívalem zemní laviny. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění, neboť tento úsek byl uzavřen kvůli podobné události, která se stala nedávno.

Podle odhadů BBC a údajů ze serveru Jalopnik leží na silnici asi milion tun hlíny a kamení. Na samotné půdě leží vrstva kamení vysoká cca 12 metrů. Celý sesuv byl tak masivní, že pozměnil tvar části pobřeží.

Během nedávné doby na silnici proběhlo již několik podobných sesuvů, naštěstí se vždy obešly bez zranění. Ačkoliv se správa silnic snaží závaly odstraňovat, nejspíš bude muset silnici na určitou dobu zcela uzavřít a svahy nad ní zpevnit.

Díky tomu, že tato část silnice se nachází mimo obydlenou oblast, je často vyhledávaná milovníky vozů. Navíc nabízí úžasné výhledy, neboť se táhne po úbočí hor a pod ní je Pacifik. Pokud jste tedy měli v plánech tuto silnici o prázdninách navštívit, nejspíš budete muset své plány pozměnit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy