Lamborghini Diablo GT1 Stradale. Na světě existují jen dva kusy!

Lamborghini Diablo GT1 Stradale | foto: youtube.com

Jedno z nejvzácnějších Lamborghini na světě vzniklo během vývoje nového závodního programu, který by na závodních okruzích zatopil konkurentům z v kategorii GT1. Z programu sice sešlo, dva vozy se přesto dochovaly. Jeden chvíli závodil v Japonsku a nakonec skončil v soukromé sbírce, druhý závodní trať nikdy nespatřil.

A dnes si povíme právě o tom druhém, silniční verzi Lamborghini Diablo GT1 Stradale. Video s tímto vozem se totiž před nějakým časem podařilo pořídit YouTuberovi pod přezdívkou NM2255 Car HD Videos, jehož kanál naleznete zde.

Tohle kanárkově žluté Lamborghini je plné překvapení, které si pro nás přichystala francouzská společnost Signes Advanced Technology, která měla úprav vozu v roce 1997 na starosti. Původní atmosferický motor o objemu 5.7 litru se dočkal zvýšení objemu na 6.0 litrů a jeho výkon se vyšplhal na 655 koní.

Lepším jízdním výkonům mělo pomoci i drastické snížení váhy, kterého bylo dosaženo použitím karbonové karoserie. Ta je navíc provrtaná jak ementál, aby měl motor a brzdy dostatečný přístup čerstvého vzduchu.

Dramatických změn se dočkal i interiér. Hned po otevření dveří na vás čeká bezpečnostní klec, kterou musíte při nastupování i vystupování překonat. Přepracování se dočkaly pedály, řadící páka i ovládací prvky. Kromě toho zde přibylo u pár věcí, včetně ukazatele zařazené rychlosti. Uvnitř vozu dominuje modrá barva se žlutými doplňky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy