Francouzský prezidentský speciál - DS 7 Crossback

DS 7 Crossback "Présidentiel" | foto: DS France

Nově zvolený prezident Francie, Emmanuel Macron, se během slavnostní jízdy po Champs-Élysées ukázal davům ze svého nového prezidentského vozu. Tím se stal zcela nový DS7 Crossback, na který si běžní smrtelníci ještě pár měsíců počkají

Vozy značky DS mají mezi státníky ze země galského kohouta dlouhou tradici. Jezdili jimi například Charles de Gaulle, François Mitterand nebo Jacques Chirac. Prezident Macron se tak se svým novým vozem dostal do dobré společnosti.

Nový prezidentský vůz je zcela nový model DS 7 Crossback ve speciální edici "Présidentiel". Prezidentský speciál dostal lak v odstínu inkoustové modré, černý kožený interiér, státní insignie v podobě trikolór a vlaječky, drobné zlacení v interiéru a speciální otevírací střechu, ze které nově zvolený prezident zdravil nadšené davy.

Co má vůz pod kapotou, zda je vybaven zvláštními systémy nebo pancéřováním jsme se ale nikde nedozvěděli. Ze starších prohlášení automobilky DS pouze víme, že prezidentská edice bude vybavena podobně, jako klasické vozy DS7 Crossback. Prezidenta tak bude přinejmenším hýčkat speciální podvozek "DS Active Scan Suspension", který využívá kamery k tomu, aby upravil nastavení podvozku a zajistil cestujícím pohodlnou jízdu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy