Půl milionu za Lamborghini Murciélago? Má to ale malý háček

Lamborghini Murcielago | foto: Lamborghini

Vůz značky Lamborghini je snem mnohých z nás, ceny této automobilky jsou ale závratné. Nyní se však zájemcům naskytla možnost pořídit si Lamborghini Murcielago LP 640 za cenu "pouhých" 411.000 Kč. Má to ale jeden háček

Tím háčkem je stav samotného vozu. Pokud totiž někdo na ebay použije přezdívku "lamborghinidismantler" ("demontážník Lamborghini"), moc dobrého z toho neplyne. Nicméně v tomto případě je to přezdívka naprosto přesná.

Z kdysi krásného Murcielaga LP640 vyrobeného v roce 2008 toho totiž moc nezbylo. Za cenu takřka půl milionu totiž prodejce nabízí pouze ohořelý rám s pokroucenými zbytky karoserie včetně specifických dveří. Je tak velkou otázkou, zda se vůbec najde někdo, kdo bude mít o tyto trosky zájem. Cena za kterou je vůz nabízen, 411.000 Kč, není pevná. Zájemce může prodejci navrhnout vlastní cenu, ovšem těžko soudit, jakou hodnotu tyto trosky ještě mají.

Ale není to jediná věc, kterou uživatel lamborghinidismantler nabízí. Mezi jeho dalšími aukcemi se nám podařilo najít i zachovale vypadající motor 6,2 litru V12, který pochází z jiného Lamborghini Murcielago, vyrobeného v roce 2006. Podle prodejce má najeto pouhých 6,737 mil (10,842 km) a je v sériovém stavu. Motor si prodejce cení na částku 24,750 dolarů (cca 604,000 Kč).

Pokud byste o tento motor měli zájem, například pro stavbu závodního speciálu, můžete opět zkusit nabídnout nižší cenu. Ovšem poštovnému v částce cca 25.000 Kč a následnému clu a DPH se stejně nevyhnete.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy