Toybaru dostalo motor z Ferrari. Výsledek je šílený!

Toyota GT86 dostala motor V8 z Ferrari 458 | foto: youtube.com

Toyota GT86 a Subaru BRZ jsou dva nepatrně odlišné nepatrně vozy pod stejnou slupkou. Ačkoliv oba fungují skvěle, kdekdo si stěžuje na výkon. A tak se v USA rozhodli vytvořit něco nového, mnohem šílenějšího. To vyústilo v transplantaci motoru z Ferrari to Toybaru.

Výsledek by klidně snesl označení Ferrariyota nebo Toyrarri. Dárcem motoru se totiž stalo Ferrari 458. To věnovalo svůj motor V8 o objemu 4,5 litru a výkonu 425 kW (cca 578 koní) do upravené karoserie Toyoty GT86. 

Jde o šílený driftovací nástroj, který ničí jednu sadu pneumatik za druhou | foto: youtube.com

Aby se tahle V8 do auta vůbec vešla, stálo to samozřejmě hodně peněz, práce i úsilí. Celé šasi bylo vyztuženo, vůz byl rozšířen, uvnitř přibyla ochranná klec, v motorovém prostoru se hodně řezalo a přidávaly výztuhy. Výfuky byste v zadní části hledali marně, pro úsporu místa i snazší montáž jsou totiž koncovky výfuků vyvedeny v bocích předního nárazníku.

Při současném naladění by měl motor dávat výkon cca 550 koní a zároveň kroutící moment přes 500 Nm. Při váze sériového vozu cca 1.200 kg tak jde o neskutečný stroj.

 

Samozřejmě nejde o vůz určený na běžné silnice. Tenhle speciál slouží čistě k závodním účelům v driftovacích soutěžích. Za jeho volant usedá Ryan Tuerck, jehož starší jízdu po opuštěné horské silnici jsme vám nedávno zprostředkovali ve videočlánku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy