BMW představilo prodlouženou pětkovou řadu. Která země jí dostane?

BMW 5 Long (2017) | foto: facebook

Německá automobilka BMW má stejně jako další výrobci velké odbytiště na čínském trhu. Proto není divu, že na šanghajském autosalonu ukázala dost zvláštní pětkovou řadu.

Ta se chlubí označením Li a na výrobě se bude podílet čínská firma a partner BMW, značka Brilliance. Některým z vás asi již došlo, že novinka nebude dostupná pro evropskou kilentelu, a to ani pro domácí trh v Německu. Zájemci o vůz tak musí do Číny.

Nový pětkový sedan je oproti standardní verzi prodloužen o 133 milimetrů delší. Dokonce se zapracovalo na hmotnosti, která ve srovnání s předešlou pětkou Li klesla o 130 kg. Největší komfort si pak užijí logicky cestující vzadu. V kabině totiž došlo k nárůstu místa pro jejich nohy. Současně s tím došlo na instalaci většího množství zvukové izolace a v rámci výbavy se do standardu nastěhovala panoramatická střecha.

O prvcích jako jsou elektricky nastavitelná sedadla anebo obrazovka ve středové loketní opěrce v zadní řadě sedadel po vzoru sedmičkové řady asi není potřeba ani mluvit. A co se týče pohonu, BMW 5 Li bude k dispozici se dvěma přeplňovanými benzinovými motory s objemem 2,0 a 3,0 litru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy