Auto pro barbíny? V Číně ho mají a je to kopie Porsche!

Zotye SR9 | foto: Zotye

Máte rádi růžová auta a postrádáte dostatečnou nabídku v Evropě? Pak je tady věrná čínská kopie Porsche Macan se jménem Zotye SR9.

Sám výrobce říká, že cílem je dámská klientela a premiéru vozu očekávejme na nadcházejícím autosalonu v Šanghaji. Tam se ukáže v unikátním provedení Nunšeng a my se jen divíme, že tohle neskončilo žalobou ze strany Porsche. Tohle čínské auto je totiž doslova jeho věrnou kopií, a to nejen zvenčí.

Zotye SR9 Nunšeng hraje růžovou barvu, kterou najdeme jak na karoserii, tak i v interiéru. Doslova se dá říci, že tohle "Barbie auto" by se hodilo do slavného songu od skupiny Aqua Barbie Girl. Ale pozor, tahle výstřední růžová není z laciného kraje. Případný zájemce se pěkně plácne přes kapsu.

Základní verze vozu stojí 108 800 juanů, což je sice něco kolem 400 tisíc Kč, jenže tahle "extra" edice Nunšeng stojí celých 180 tisíc juanů. To je lehce přes 660 tisíc, a to je za extra lak a doplňky trochu hodně. Alespoň, že ve výbavě vozu najdeme deštník (inspirací asi byla tuzemská Škoda Superb...) a pod kapotou benzinový atmosférický dvoulitr od Mitsubishi. Ten je zkombinovaný s pětistupňovým manuálem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy