Oděvní firma Adidas podala žalobu na Teslu. Neuvěříte, co bylo důvodem

Model 3 americké automobilky Tesla Motors může být konečně použitelným elektromobilem. | foto: Tesla Motors

Všimli jste si někdy, jaké logo vlastně používá Tesla Model 3? Asi nebudete sami, jenže oděvní firma Adidas nedávno na Teslu podala žalobu.

Důvodem bylo právě logo, které díky třem pruhům až moc nápadně připomínalo logo Adidas. To využíval výhradně Model 3 a málokoho by napadlo, že se oděvní firma bude chtít soudit s automobilkou kvůli logu na přídi. 

Mnohem důležitější je ale fakt, že symbol Modelu 3 chce Tesla v rámci propagace používat na nejrůznějších předmětech včetně oblečení. To by nebylo ničím zvláštním, jelikož by se mohlo jednat například o kolekce oblečení atd. Jenže problém je, že vizáž loga je až moc nápadná tomu u Adidasu a to se vedení firmy logicky moc nelíbilo.

A jak to vše dopadlo? Po podání stížnosti ze strany oděvní firmy Adidas byla celá věc přezkoumána a jak se dalo čekat, Tesla musela své logo přepracovat. Zástupci automobilky však popírají, že by náhlá změna loga nějak souvisela s podanou stížností. Každý trochu chytřejší člověk ale uhádne, že souvislost tam zkrátka byla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy