Kombíková Giulia do Alfy dostala stopku. Důvodů je hned několik

Alfa Romeo Giulia Sportwagon | foto: X-Tomi design

Těšili jste se na příchod kombíku na bázi modelu Giulia? Pak asi budete dost překvapeni tím, že podle poslední zprávy s ní výrobce přestal počítat.

Její místo totiž nejspíše nahradí SUV Stelvio. Alfa Romeo chce svému prvním SUV v historii věnovat veškerou snahu a pozornost, takže další varianta Giulie je zatím v nedohlednu. Vše pak potvrdil vedoucí výroby Alfredo Altavilla, jenž hovořil s lidmi z britského magazínu Car. 

„Rozhodli jsme se, že Giulii Sportwagon nakonec nebudeme nevyrábět". Podle něj značka více potřebuje SUV Stelvio a rostoucí trend pořizování crossoverů a SUV tomu jen nahrává. Se schopnostmi naladění vozu pak chce Stelvio zaujmout všechny, které by jinak mohla okouzlit Giulia Sportwagon.

Především tato informace pak hovoří téměř definitivním konci nadějí na další verzi již dnes tak populárního sedanu. Duchovní nástupce modelu 156 Sportwagon tak zřejmě nikdy nepřijde. Podle nás je to ale obrovská škoda, ne každý chce mít doma SUV a nebo oplastovaný crossover. Klasické kombi od Alfy tak asi už jen tak neuvidíme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy