ŘSD vypsalo výběrové řízení. Je jasné, co a od kdy připravuje

Příroda a doprava | foto: pixabay.com

Štvalo vás úsekové měření na dálnici D1? Pak vězte, že jeho konec se jen tak neblíží. S novým nápadem totiž přišlo Ředitelství silnic a dálnic.

To nově vypsalo výběrové řízení na dodavatele kamer pro další úsekové měření. Kamery pak poslouží pro měření průměrné nejvyšší povolené rychlosti hned na pěti opravovaných úsecích. ŘSD je chce navíc spustit nejpozději během letošního léta.

Díky tomu se čeští řidiči začnou o něco víc hlídat a bohužel do jisté míry ztratí koncentraci. Bedlivé sledování tachometru totiž ústí v to, že místo provozu před sebou řidič sleduje aktuální rychlost a tím vlastně nedává pozor. Je tak otázkou, do jaké míry je tohle opatření funkční.

Další špatnou zprávou je, že na úseku dálnice D1 mezi sjezdy Psáře a Soutice se začne nejspíše měřit již od dubna. Právě na tohle místo se totiž přemístí kamery z tehdy měřeného úseku mezi Ostrovačicemi a Kývalkou.

ŘSD si od instalace kamer slibuje nižší počet dopravních nehod a zaznamenaná data poputují přímo do systému, na nejž se napojí přilehlé obce s rozšířenou působností. Současně má platit fakt, že kamery budou vždy měřit jen aktuálně rekonstruované úseky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy