Dá se z Rolls-Royce Phantom udělat luxusní loď? Tahle edice to dokázala

Rolls-Royce Phantom se loučí speciální jachtařskou edicí | foto: Rolls-Royce

Je to pár dní zpět, kdy skončila produkce sedmé generace Rolls-Royce Phantom a nyní se dostaly na svět snímky posledního vyrobeného exempláře. Ten svou výbavou připomíná velkou luxusní loď.

Jeho objednavatel se totiž inspiroval u zaoceánských lodí a tak si jej nechal poznamenat námořními motivy. Díky tomu zde máme unikátní namodralý lak karoserie, palubní desku s hodinami s klasickým lodním designem, obroučky s různými časovými zónami a kresbu opravdové zaoceánské lodi ze 30. let minulého století.

Hodně zajímavé jsou mořské vlny naznačené na koženém čalounění sedadel. Očekávaným prvkem jsou taktéž speciální koberečky z jehněčí kůže. Mimochodem, soška Ecstasy of Spirit na přídi byla vyrobena ze stříbra. Co se však nezměnilo, je technika pod kapotou.

Pořád je zde 6,75litrový atmosférický dvanáctiválec s výkonem 460 koní a s 720 Nm točivého momentu. I tak se ale víc jak pětimetrová "loď" dostane z nuly na stovku za 6,1 sekundy. Nejvyšší rychlost olízne hranici 240 km/h. A jaká je cenovka konkrétního kusu? Tu Rolls-Royce logicky neřekl, jedná se o limitovaný jediný kus pro určitého majitele, takže troška tajemství není od věci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy