Opel Crossland X by klidně mohl dorazit i jako verze OPC. Co mu brání?

Opel Crossland X OPC | foto: X-Tomi design

Opel nedávno představil nový model Crossland X, který je vlastně trošku dvojčetem Peugeotu 2008. Právě jeho francouzský kolega má verzi GT Line a Opel by mohl přijít s něčím podobným.

To naznačuje ilustrace Opelu Crossland X OPC, kterou vytvořil designér X-Tomi. Právě do sportovna laděný model vypadá stejně dobře, jako jeho francouzský nepřímý bratr s nálepkou GT Line. Díky X-Tomimu tak vidíme na Opelu nový modifikovaný přední nárazník, širší boční prahy a zadní spoiler.

Vše podporují větší litá kola s většími brzdami s červeně lakovanými třmeny. Otázkou je, zda by se Crossland X dočkal úpravy výkonu. U nejvyšší verze by se mohla objevit přeplňovaná benzinový jednašestka s výkonem 200 koní. Vše je ale ve fázi spekulací a nejsme si jisti, zda by vůbec něco takového Opel chtěl vyrábět.

Výrobní potenciál totiž není u verze OPC tak vysoký, jako je tomu u klasičtějších provedení. Crossovery a malé SUV táhnou aktuální prodejní žebříčky, ale jak by to bylo s jejich vrcholnými sportovními deriváty, to je otázkou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy