Majitel Tesly Model S prožil horké chvíle. Mohl za to mobilní signál

tesla model s | foto: Tesla Motors

Automobilky se s každým novým rokem snaží vylepšovat své modely stále novými technologiemi. Na jednu z nich naposled doplatil majitel Tesly.

Konkrétně jde o Američana Ryana Negriho vlastnícího Teslu Model S. Ten se dostal do hodně tíživé situace, když si chtěl vyrazit na nedaleký výlet do pouště. Díky ztrátě mobilního signálu se však z výletu stalo peklo, které zachránila až jeho manželka a kamarád.

V podstatě jde o to, že Ryan chtěl využít chytrou funkci Tesly v podobě zanechání klíče od vozu doma. Auto se dá totiž nastartovat i skrze mobilní aplikaci v chytrém telefonu. Díky ní lze Teslu odemknout, uvést do chodu anebo kontrolovat na dálku.

Problémem je, že aplikace využívá ke komunikaci s vozem výhradně internetové připojení. To se ovšem Ryanovi v poušti ztratilo a po vypnutí auta mu došlo, že ho již znovu nenastartuje. A jak tohle nakonec dopadlo? Ryanova manželka dostala nápad s mobilem ujít tři kilometry na nedaleký vysoký kopec.

Tím nahodila zpátky spojení mobilu a auta s klíčem doma. Vzápětí zavolala známému, který pak následně přivezl na dotyčné místo uvíznutí standardní klíč od vozu. Ryan se navíc nechal slyšet, že už nikdy nepojede s Teslou bez klíče v kapse. Upřímně se mu ani nedivíme...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy