Anketa Evropské Gay auto roku opravdu existuje. Má svého nového vítěze

Fiat 124 Spider | foto: Fiat

Věděli jste o tom, že existuje také anketa Evropské Gay auto roku? Možná budete překvapeni, ale tahle bláznivá soutěž je na světě již od roku 2005 a my známe vítěze pro rok 2017.

To si ukořistil italský Fiat 124 Spider, který vystřídal na první příčce loňského vítěze Mazdu MX-5. O to víc může někoho zarazit, že v této anketě vyhrál také Ford Mustang anebo Citroën DS3 Cabrio. Tohle že by byla auta pro gaye? No, nechme to raději bez komentáře.

Každopádně vítězství Fiatu 124 Spider není zas tak překvapivým. Fiat se totiž může chlubit již několika vítězstvími. Konkrétně  v letech 2008 a 2010 vyhrál anketu model 500. Ostatně, Gay auto roku je obecně nacpáno auty z italského koncernu FCA.

Vítězství si totiž v loňských letech odnesla také Alfy Romeo Spider a MiTo. Celá soutěž o nej Gay auto roku má pak zásadní pravdilo. Nominovaná auta musejí být novinkou na trhu od 1. ledna do 31. prosince předchozího roku. O vše se stará francouzská agentura Ledorga a vítěze zvolilo takřka šest stovek lidí z řad veřejnosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy