Odsouzen první z manažerů koncernu VW. Do světa jde jasný signál

Logo motorů TDI koncernu Volkswagen. | foto: auto-types.com

Německý koncern Volkswagen má takřka po celém světě pošramocenou pověst na základě kauzy Dieselgate. Čelí kritice ze strany politiků i veřejnosti, hrozí mu finanční tresty a nově se objevil první vážnější trest.

Ten přišel v Jižní Koreji, kde na vše doplatil jeden z manažerů společnost VW. V Korejské republice se s tím zkrátka nemažou a proto zde byl tento úředník odsouzen za falšování dokumentů importovaných vozů. Díky tomu si vysloužil trest odnětí svobody v délce 18 měsíců.

Konkrétně šlo o to, že dotyčný manažer falšoval dokumentaci automobilů VW. V ní uměle snižoval objem škodlivin ve výfukových plynech, čímž podle soudu porušil zákony o ochraně životního prostředí v zemi. Nemusíme ani dodávat, že klamal ekologicky smýšlející zákazníky, kteří si mnohdy potrpí také na to, kolik jejich auto vlastně vypouští emisí.

"Volkswagen tímto trestným činem způsobil výrazné společenské a hospodářské škody a zpochybnil svou důvěryhodnost jako globální značka," tato věta se nachází v daném rozsudku. Není to ale jediný případ, kdy je někdo trestně stíhán za manipulování s údaji o vozidlech.

V americkém  Detroitu je nyní souzen další pracovník VW, který se přiznal, že padělal údaje o nových automobilech. Za to mu nyní hrozí odnětí svobody až na pět let. Otázkou je, do jaké míry mu přiznání pomůže. Každopádně odsouzený manažer v Jižní Koreji je hodně tvrdým příkladem pro všechny podvodníky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy