Na světě je další rychlý Golf GTI. Hromadnou produkci ale určitě nečekejte

Volkswagen Golf VII GTI Clubsport S | foto: B&B Automobiltechnik

Nový Golf GTI Clubsport S byl před dny nejsilnějším Golfem v nabídce. Jenže s omlazením verze Golf R se vše změnilo a proto se firma B & B Automobiltechnik rozhodla, že Clubsportu S dodá patřičnou šťávu navíc.

Defacto se jim povedlo vyždímat potenciál motoru 2.0 TSI na maximum, protože podle technických tabulek tenhle Clubsport S disponuje výkonem 480 koní! Jenže aby se dosáhlo takové hranice, je potřeba více než hodně úprav, a tak není divu, že došlo na větší turbodmychadlo a nové filtry.

Nové je taktéž palivové čerpadlo s vyšší kapacitou, vyměněny byly vstřikovače a přibyl nový sportovní výfuk. Za úpravu motoru si tuner řekne 12 950 eur, a  to včetně montáže. Společnost také doporučuje nainstalovat další olejový chladič za 1 298 eur. Výsledkem pak bude 480 koňový Golf GTI, s točivým momentem 620 Nm. To by mělo stačit ke zrychlení z 0-100 km / h pod 4,5 sekundy.

Ke všemu se může přidat sportovnější podvozek snížený o 30 mm. A jelikož výkon 480 koní není zrovna málo, došlo i na zvýšení brzdné síly, vpředu totiž pracují 342 milimetrové disky, které jsou schované za 18" koly. V případě o palce větších kol pak můžete mít na svém Clubsportu S až 370 milimetrové brzdové kotouče. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy