Podívejte se na tahle šestikolová Volva XC60 a XC90. Kdo je vytvořil?

Volvo XC60 6x6 | foto: facebook

O existenci šestikolového Mercedesu třídy G s cenou vyšší než větší rodinný dům zná asi spousta z vás. Jenže už málokdo ví, že něco podobného vytvořila firma Dalbo Fordonsteknik.

Již v roce 2012 tahle německá společnost vytvořila několik zajímavě vypadajících Volv s pohonem 6x6 a karoserié pickup. Díky tomu se vlastně jedná o levnější alternativu k německému obrovi s hvězdou ve znaku.

První na řadě bylo červené Volvo XC60 s výbavou R-design. Ta mu v základu dodala sportovnější vizáž, přičemž ale po přestavbě na pickup se třemi nápravami se rozhodně nejedná o Volvo, jaké potkáte každý den na silnici. Vše podporují další doplňky karoserie, jako je mříž za zadním oknem, ochranný rám vpředu, nebo LED majáky na střeše.

Firma Dalbo tse pak podívala také na většího bratra terénní šedesátky, kterým je Volvo XC90 první generace. To dostalo tmavý lak karoserie, opět jednu nápravu navíc a karoserii pickup. Dohromady je tahle dvojka dost bláznivá a svým způsobem i originální. Škoda jen, že není známa cenovka za přestavbu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy