Smart ForFood aneb i kuchyně může mít čtyři kola

Smart ForFood | foto: Smart

Mysleli jste si, že automobil s kuchyní musí mít obrovské rozměry typu Volkswagen California? Pak byste měli vidět tohoto malého Smarta.

V jeho skromném zavazadlovém prostoru je zabudované velké množství výbavy do kuchyně. Díky tomu zde najdeme indukční desku, kávovar, odšťavňovač nebo příborník. Takovou výbavu přitom najdeme jen v obytných přívěsech.

O to víc zaujme výbava tohoto malého dvoumístného Smarta. Vůz byl představen na výstavě v italské Boloni a dostal název ForFood. Specifikem této verze je nejen výbava do kuchyně, ale také podpis šéfkuchaře Davida Oldaniho, jenž je držitelem hvězdy Michelin. Sponzorem přestavby je také světoznámá značka kávy Lavazza.

Vše se přitom nachází v zavazadlovém prostoru a ačkoliv je poměrně skromný, najdeme v něm díky šikovnosti pracovníků Smartu velké množství výbavy. Ve spodní části dvoudílného víka kufru je například zabudován příborník a také indukční deska s jedním panelem. V autě nechybí kávovar, odšťavňovač i co víc, je tady i kompaktní chladnička!

Extravagantní Smart ForFood však bohužel nečeká sériová výroba. Prodejní potenciál takového vozu by na trhu nebyl moc velký, a tak nejspíše zůstane pouhým jednokusovým výstavním exemplářem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy