Závadné airbagy od firmy Takata jsou celosvětovým postrachem! Víme další podrobnosti

Honda | foto: car-brand-names.com

Není moc z nás, kteří by nevěděli o problému s airbagy firmy Takata. Ty mohou v případě nehody zranit svou posádku ostrými kovovými šrapnely, v horším případě mohou airbagy vystřelit samovolně kdykoliv během jízdy. Nové zjistění je ale snad ještě víc šokující.

Přitom celý skandál trvá skoro rok a za tu dobu je jen v USA registrováno minimálně 190 zranění posádky. Přitom až doposud byla firma Takata spojována převážně s japonskou automobilkou Toyota a Honda. Jenže nově se do seznamu zařadilo dvacet supersportovních aut, z nichž některé pocházejí z Německa nebo Itálie.

Ty byly vyrobeny v posledních letech a na seznamu nebezpečných jsou například všechna vyrobená Ferrari z letošního roku, dále McLareny P1 a 570S a stranou nezůstalo ani nové Audi R8 V10. Díky tomu se celý skandál týká již okolo 70 milionů airbagů, jenže nikdo přesně neví, do kterých aut byly reálně instalovány.

Celou produkci přitom není možné vyměnit hned. Až doposud bylo vyměněno jen v USA okolo 12,5 milionu airbagů, jenže celkový počet je tak obří, že nikdo není schopen přesně určit, kdy bude vyměněn poslední vadný vzduchový vak. Otázkou pak je, jak moc se problém dotkne i Evropy. I zde jsou totiž registrovány modely, které mají vadné airbagy od Takaty.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy