V Austrálii se před několika týdny prodala Honda S2000. Úplně nová!

Honda minulý měsíc prodala v Austrálii úplně nový kus roadsteru S2000. | foto: Honda

Že se v některých chudších koutech světa jako nové prodávají deset až patnáct let staré automobily není nic divného. Automobilky je totiž stále produkují, protože je po nich kvůli příznivé ceně vysoká poptávka. Nedávný případ z Austrálie se ale těmto tabulkám naprosto vymyká.

Honda S2000 byla naposledy ve výrobě v roce 2009, pak se dvoumístný roadster s dvoulitrovým čtyřválcem o výkonu 176 kW (239 k), šestistupňovým manuálem a váhou pouze 1275 kilogramů přesunul do „automobilového nebe“. V průběhu následujících let se ještě sem tam prodaly nějaké přebývající skladové zásoby, naposledy se tak ale stalo v roce 2013. Letos v listopadu se však v australských statistikách nově zaregistrovaných automobilů znovu objevila Honda S2000! S informací přišel magazín CarAdvice, který hned kontaktoval také ředitele místního zastoupení značky.

Stephen Collins magazínu informaci o prodané S2000 potvrdil a přidal i nějaké podrobnosti. Auto tak prodal nespecifikovaný dealer ze státu Nový Jižní Wales, jenž ho dlouhou dobu používal ve svém showroomu jako reprezentační vzorek. Nabídka šťastného majitele tak musela být opravdu štědrá, že se prodejce vozu zbavil. Pro zajímavost uveďme, že jako nový se roadster v roce 2008 prodával za 73 590 australských dolarů (cca 1 382 000 korun). A za osm let cena vozu spíše narostla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy