Na světě je první nehoda nové Alfy Romeo Giulia. Obětí je vrcholná verze

První havarovaná Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. | foto: twitter

Švýcarsko je více než země plná kvalitní a jemné čokolády. Kromě producenta luxusních hodinek je to také jedna z nejvážnějších evropských zemí, pokud jde o porušování dopravních předpisů.

Docela tvrdě to pocítil jeden z prvních majitelů nové Alfy Romeo Giulia Quadrifoglio s výkonem přes 500 koní. Ten zde řídil pod vlivem alkoholu  a vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení a narazil do zdi přilehlého mostu. Podle policejní zprávy vůz řídil 46 letý muž, jenž 29. listopadu ztratil kontrolu nad svým vozem v 11:30 hodin tamního času.

První havarovaná Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio | foto: twitter

Podle následujícího krevního vyšetření v nemocnici se ukázalo, že řidič měl v krvi okolo půl promile alkoholu. Z toho důvodu musel viník dopravní nehody odevzdat svůj řidičský průkaz. O to horší je fakt, že řidič není obyvatelem Švýcarska, ale bydlí v Itálii. Díky tomu asi nebyl připraven na výši pokuty, jenž mu nyní hrozí.

Ta se totiž podle platných zákonů pohybuje za tento přestupek v rozmezí 500 až 2 tisíce švýcarských franků. Současně s tím mu vydán zákaz řízení na tři až šest měsíců, a to na území Švýcarska. To ale stále není vše. Tamní švýcarské předpisy jsou dost důrazné, a tak nebude divu, když řidič dostane povinnost zaplatit dalších 40 tisíc švýcarských franků za poškozenou zeď. To už máme celkem solidní sumu, co říkáte?

Na závěr pak zbývá jen dodat, že díky nesmyslnému chování Itala byla poničena také dosti drahá a výkonná  Giulia Quadrifoglio. Její opravy dosáhnou taktéž nemalé částky, takže je otázkou, kde na to vše dotyčný viník vezme finance.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy