Zelený drsňák s logem Mercedesu se ukázal v Berlíně. Je víc než krásný

Mercedes-AMG GT R (2016) | foto: facebook

Když se letos v červnu objevil jedovatě zelený Mercedes-AMG GT R, neexistoval asi nikdo, komu by se tahle bestie nelíbila. Jenže i dnes je problém ho potkat na silnici, tedy vlastně, problém to byl...

Reálně bude možné ostré AMG GT R potkávat na světových silnicích až v březnu příštího roku, protože zatím se vyrobilo pouze omezené množství exemplářů s možností provozu na pozemních komunikacích. čtyři zcela hotové kusy.

I přes tento fakt se povedlo člověku s přezdívkou LuxurySpottings zachytit v Berlíně jeden hotový zelený kousek. Na jeho fotografiích vidíme dokonale vypadající AMG GT R, jemuž dodává ty pravé "koule! zářivě zelený lak. o to vzácnější jsou fotografie v případě, že se vlastně jedná o první vyfocený kus v běžném provozu. Až doposud jsme se totiž mohli setkat se snímky z okruhu Nordschleife, kde byla tahle německá zběsilost přistižena při testech. A co že vlastně edice R nabízí?

Pod kapotou vozu je čtyřlitrový osmiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly o výkonu 585 koní s točivým momentem 700 Nm mezi 1900 až 5500 ot./min. Jednotka dostala upravená turbodmychadla, účinnější chlazení, potah válců látkou Nanoslide, užívanou ve formuli 1, přímé vstřikování a mnoho odlehčených dílů. Poháněna jsou zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové automatické převodovky s delším prvním a naopak kratším posledním převodem.

Skříň řadí v režimech Comfort, Sport, Sport Plus, Race a Individual, možná je také manuální volba převodových stupňů. Ideální start už dnes není otázkou řidiče, ale systému Race Start. Veškeré úpravy motoru nicméně vedou k lepším jízdním výkonům, maximální rychlost je tak 318 km/h a sprint z klidu na 100 km/h zabere 3,6 sekundy

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy