Volkswagen bude propouštět zaměstnance! A nebude jich málo

Volkswagen Sharan | foto: Volkswagen

Během několika následujících let hodlá koncern Volkswagen propustit několik tisíc pracovníků. S infomarcí přišel německý deník Handelsblatt a důvodem propouštění je... ano, aféra Dieselgate.

Zhruba 3,7 miliardy eur (100 miliard korun) ročně hodlá v příštích letech ušetřit největší evropská automobilka Volkswagen díky tomu, že chystá zrušení několika desítek tisíc pracovních míst. Akce by se měla odehrát v příštích pěti letech, do roku 2021.

Nejvíce pracovních pozic bude logicky zrušeno v Německu, konkrétně ve výrobním závodě v Emdenu, Wolfsburgu, Hannoveru, Slazgitteru, Braunschweigu a Kasselu. Celkem chce VW propustit okolo třiceti tisic lidí, což není zrovna málo. Po celém světě jich ale zaměstnává přes šestset tisíc.

Navíc, padáky se budou týkat také zaměstnanců v Severní Americe a Brazílii. Kdekoho asi napadne, jak na tom je sesterská Škoda Auto, když vlastně i vozidla s tímto znakem nepatří mezi naprosto "čisté". Zaměstnanci pracující pod střechou škodovky se však o svá místa zatím bát nemusí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy