McLaren myslí na Vánoce. Připravil si pro vás několik specialit

Zmenšené modely McLaren potěší i vás | foto: McLaren

Britský McLaren uvádí s blížícími se Vánoci několik novinek. Těmi jsou zmenšené kopie opravdových modelů ze současné nabídky výrobců. Mezi nimi si tak vybere snad naprosto každý.

Největší novinkou je McLaren 675LT v měřítku 1:43 od společnosti Minichamps. Ten váží 120 gramů, což je oproti 1230 kg ve skutečnosti značný rozdíl. Kdo by však netoužil právě po tomto modelu, může si zakoupit taktéž v měřítku 1:43 model F1 XP-5, který se vyráběl v roce 1993. Vůz je doladěn do nejmenšího detailu, takže nechybí detailní zpracování ovladačů, tlačítek a skoro reálně vypadající bezpečnostní pásy.

Stále to není váš "šálek kávy"? Pak je tady v nabídce model MP4–12C GT3 v tradiční oranžové barvě, popřípadě ostrý divoch McLaren P1 GTR v závodním zbarvení známém ze slavného závodu 24h Le z roku 1995. Největším z řady je díky měřítku 1:18 vůz modelové řady 570S. Ten vyrobila firma Tecnomodel a jedná se o opravdový skvost s cenou 375 euro.

Právě největší z nabídky je vyráběn výhradně ručně a pro výrobu byl použit materiál zvaný resin. Ten je lepší alternativou, než klasický kov, ze kterého se vyrábí většina automobilových modelů. V nabídce je v různých barvách, přičemž každý barevný odstín bude vyroben v určitém omezeném počtu. Je ale potřeba dát pozor na tom že celkově firma Tecnomodel vyrobí jen něco mezi 30 až 50 kusy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy