Tohle obrněné sedmičkové BMW je vzácností. Má na kontě jeden velký úspěch

pancéřované BMW řady 7 zachránilo už 70 lidských životů | foto: twitter

Kolik znáte ze svého majitelů aut, která se mohou pochlubit tím, že pomáhala ve válečné zóně? Že žádné? No tak v tom případě vám jedno takové představíme.

Jedná se o obrněné BMW řady 7 (E32), které má na svém kontě již 70 zachráněných lidských životů. V přiložené galerii pak uvidíte snímky vozu, který za svou historii dostal pořádně zabrat. Vlastní ho kurdský voják Jak Aburrahman a pancéřovanou sedmičku koupil za částku 8 200 eur. Jenže hodnota peněz a života se nedá srovnávat.

Tohle velké BMW totiž během ofenzivy jednotek ISIS bylo jedním z hlavních hrdinů celé situace. Jeho majitel s ním totiž z bojiště odvážel postupně zraněné civilisty, přičemž v průběhu akce musela jeho sedmička odolat kulkám z pušek sniperů islámského státu.

A výsledek? 70 záchráněných lidí si vyžádalo fakt, že auto schytalo ​​50 až 60 kulek, přičemž ta poslední ho skoro dostala. O to lepší zprávou je, že o celém hrdinském činu byla informována centrála BMW v Bavorsku a ta jej chtěla výměnou za novou sedmičku odkoupit a vystavit ve svém muzeu.

Tuhle zajímavou nabídku však Aburrahman odmítl, ovšem i tak si auto nenechá. Ostřílená sedmička totiž skončí v muzeu v Kirkúku. Tam bude připomínat odvahu a obětavost tamních obyvatel. Za nás jen můžeme dodat, že klobouk dolu před majitelem a i autem samotným.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy