Volkswagen se díky Dieselgate rozhodl pro další razantní úsporu

Volkswagen | foto: Evgeny Petrov, EuroZprávy.cz

Koncern Volkswagen se díky kauze Dieselgate potácí v problémech a postupem času to má stále větší dopad na ostatní sesterské koncernové značky. Aktuální zpráva ale možná někoho dost překvapí. O co se jedná?

VW se totiž rozhodl, že modulární platforma MQB se do budoucna bude používat pro dvě generace vozů. Více vysvětluje šéf koncernu Herbert Diess. Ten v rozhovoru pro deník Boersen-Zeitung řekl, že v poslední době pracoval Volkswagen na řešení nákladnosti platforem MQB a dosáhl významného pokroku.

Jak každý správný automobilový fanda ví, současná platforma MQB slouží jako základ pro většinu modelů z koncernu Volkswagen. Ať si tedy koupíte Octavii, Golfa, Passata nebo Superba, každý z nich bude mít stejnou platformu. Stejnou platformu však podle VW může do budoucna použít pro více vozů ve dvou po sobě jdoucích generacích.

Podle vedení VW má MQB vysoký technický potenciál, což nebrání využití pro další dvě generace modelů koncernu. Například v roce 2014 vyjely na platformě MQB dva miliony automobilů, jenže plány koncernu jsou mnohem ambicioznější. Chce totiž do roku 2018 vypustit na silnice hned sedm milionů těchto aut.

S tím však jsou spojeny finance, kterých aktuálně koncern Volkswagen moc nemá. Respektive, velk část z nich půjde na odškodnění z kauzy Dieselgate a již nedávno jsme vás informovali o tom, že VW má v merku další úsporná opatření. Audi za rok odejde ze závodů 24 hodin Le Mans a nedávno oznámil Volkswagen, že hodlá opustit závody v rally.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy