Z této slisované konzervy s kolama vyvázl řidič nezraněn. Co je to za auto?

Zničený a slisovaný Renault Kadjar | foto: twitter

Jízda mezi dvěma kamiony na dálnici není příjemná asi žádnému z řidičů, který v tu chvíli sedí v osobním voze. Nedávno se však stal případ nehody, kde byl účasten právě osobák a dva kamiony. Co myslíte, přežil to řidič?

Nejhorší možnou situací je, když stojíte v koloně a před vámi je kamion, přičemž za vámi se řítí další nákladí vůz. V tu chvíli není daleko k panice a pomůže snad jen úprk z auta. Jenže tenhle řidič to nestihl a tak se z jeho auta stala zmáčklá konzerva, jejíž součástí se stal i on sám.

Přesně tohle se stalo před třemi dny na nizozemské dálnici A12 mezi městy Gouda a Haag. A nyní příchází okamžik pravdy. Poznáte, o jaké auto se jedná? Nápovědou může být to, že je to aktuální žhavá novinka na trhu a rozhodně to není vůz z kategorie super mini. A ne, není to Smart ForTwo, ani ForFour.

Pokud jste poznali nový Renault Kadjar, gratulujeme! Ano, je to vážně tak, vůz na snímku je pětihvězdičkami v nárazových testech ověnčený velký Renault, který je sourozencem Nissanu X-Trail. Další otázkou by mohlo být to, zda řidiči tento velký a moderní vůz mohl pomoct na tolik, aby tohle měl šanci přežít.

Renault Kadjar 1,5 dCi 81 kW | foto: Filip Toužimský, AutoRoad.cz

I na tuhle otázku ale existuje drsná odpověď. Po nárazu a slisování Kadjaru mezi dva kamiony se totiž řidič z auta vysoukal sám a nebyl nijak zraněn. Tahle nehoda je ale spíše souhrou pozitivních okolností. Ve voze nikdo další neseděl, prostor pro řidiče byl postižen nejméně z celého vozu a nikdo nechce domýšlet, jak by to dopadlo, kdyby v Kadjaru seděla čtyřčlenná rodina...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy