Tohle zbylo z jejich auta. Posádka BMW i8 doplatila na své závodní choutky

Totálně zničené BMW i8 | foto: autoblog.nl

Některé supesporty s ultralehkou karoserií bodují svýmí jízdními dovednostmi a nízkou vahou. Jenže pokud dojde na nehodu, nastává velký problém.

Jako důkaz svědčí nedávná nehoda BMW i8, které se honilo po dálnici A12 mezi Antverpami a Bruselem s dalším BMW, konkrétně 1 M Coupé. V zápalu boje do sebe obě auta narazila a právě pro i8 to znamenalo začátek konce, což platilo i pro jeho dvoučlennou posádku.

Zatím co 1 M dostala menší ránu a skončilo u krajnice lehce poničené, větší bavorák odlétl do nedalekého sloupu osvětlení. Následkem nárazu do něj se i8 roztrhla na tři jednotlivé kusy, z nichž se pak odlomilo dalších sto drobných částí.

Spolujezdec, na jehož stranu náraz šel, zemřel na místě. O něco větší "štěstí" měl řidič, který skončil s vážnými zraněními v nemocnici, jenže i ten posléze zemřel. Hodně se spekuluje o tom, kolik vlastně oba vozy jely v době nárazu, málo to totiž určitě nebylo.

Tato nehoda je pak důkazem, že i když jedete v naprosto bezpečném voze s různými elektronickými pomocníky, v určité rychlosti se už případný náraz rovná vaší smrti. Devastace modelu i8 je však víc než pozoruhodná.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy