Může Bentley porazit tramvaj? Tohle je příkladná odpověď

Bentley Continental GT naboural tramvaj | foto: facebook

Hlavně v Praze nejsou ničím zvláštním nehody osobáků s tramvajemi. Občas se tramvaji podaří vykolejit, a to většinou v případě, že se srazí s autobusem.

Aby toho samého dosáhl Bentley Continental GT, se už však tolik nevidí. A právě jedna taková nehoda se stala minulý týden ve švýcarském Curychu. Celkem obří těžká tramvaj vypadá dost robustně na to, aby jí dokázal vykolejit vůz značky Bentley, jenže tohle je případ, kdy tomu bylo naopak.

Jedoucí tramvaj náraz vozu dokonce vymrštil z kolejí a tramvaj se setrvačností dostala několik dalších metrů k přilehlému živému plotu. Podle dostupných informací utrpěl 57letý řidič Bentley jen lehká zranění, naopak řidič tramvaje větší šok.

Výsledku nehody se ale tak trošku není nutno divit. Jde hlavně o fakt, že zrovna Continental GT s motorem W12 (auto na snímku) nepatří mezi ultra lehká auta a jeho váha se šplhá k cifře dvě tuny.

Všichni cestující z tramvaje jsou naštěstí v pořádku a řidič Bentley opouštěl místo jen s drobnými zraněními. Otázkou teď zůstává, jestli si řidič bez problémů pořídí nový luxusní vůz, nebo bude muset kvůli nehodě nějaký čas cestovat městskou hromadnou dopravou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy