Stádo nikdy nevyráběných bavoráků s logem M se prohnalo po okruhu

BMW a jeho utajované prototypy ostrých modelů s logem M | foto: BMW

Jistě jste zaregistrovali, že před pár týdny se BMW široké veřejnosti poprvé pochlubilo tím, co vlastně skrývá ve svých garážích. Některé unikáty však nově můžeme vidět na videu a je to hodně zajímavá podívaná.

V následujícím článku vám přikládáme hned tři videa, dokumentující některé z tajných prototypů, které jsou vlastně odlišnými verzemi jinak známých sportovních BMW s logem M. Mnichovská automobilka se nejspíše ráda chlubí a je nutno uznat, že má čím.

Bohužel tady chybí video modelu E36 M Compact. To bylo vytvořeno v roce 1996 a do klasické krátké trojky byl inženýry nacpán výkonný 3,2litrový řadový šestiválec s výkonem 321 koní. To bylo úplně stejně, kolik dával tehdy představený sedan, jenže ve prospěch verze Compact hovořila o 150 kg nižší hmotnost. Škoda, že se tohle nedostalo do výroby.

Na jednom z videí však můžeme vidět auta jako je BMW M3 Pickup (E90), které je zde zastoupeno hned dvěma generacemi. Ta první a služebně (E30) starší pak dokonce donedávna sloužila jako pracovní nástroj automobilky. Dále tu je však zajímavý kombík, vycházející z vozu BMW M3 (E46). Ten nabízí výkon 343 koní, které šli na zadní nápravu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy