Subaru WRX se představilo v nové speciální edici. Má však jednu chybu

Subaru WRX S4 tS Special Edition | foto: Subaru

Subaru chce okořenit nabídku modelu WRX STI a proto představilo speciální edici S4 tS. Ta má jedno velké ale, které nepotěší většinu evropské klientely.

Ano, někteří z vás jistě uhodli, o co vlastně jde. Tahle specialitka je totiž určena jen pro Japonský trh. Evropa se jí nedočká a my vlastně ani dost dobře nechápeme proč. A čím vším je vlastně S4 tS odlišná od standardu? Žačněme s tím, co se skrývá pod kapotou. Stále zde je dvoulitrový turbomotor se čtyřmi válci s výkonem 300 koňských sil a 400 Nm, který vše posílá na všechna čtyři kola. S motorem spolupracuje automatická převodovka CVT.

Nová edice WRX S4 tS pak dostala extra komponenty, které u nenajdeme ani u vrcholného provedení STI. Ty obsahují aktivní vektorování točivého momentu, nové přední zavěšení DampMatic II společně se stavitelnými tlumiči a také výkonnější brzdy Brembo. Vylepšena byla zadní náprava a větší tuhostí oplývá pomocný nosný rám.

A jak se vlastně S4 tS navenek pozná? Rozlišovacím znakem budou 19palcová kovaná kola BBS ve stříbrném odstínu, sportovnější zadní nárazník a loga edice. V kabině pro změnu čekejme kožená sedadla Recaro se stříbrným prošíváním. Nesmí chybět ani prahové lišty s nápisem edice a specifický přístrojový štít s luminiscenčním rychloměrem. A ačkoliv si Evropa může nechat zajít chuť, i tak stojí za zmínku cena. Ta činí v základu 5 292 000 yenů, což je v přepočtu 1,8 milionu Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy