V Abú Dhabí mají majitelé špinavých aut hodně těžký život

Opuštěné Lamborghini Aventador | foto: facebook

Ve Spojených arabských emirátech se úředníci nejspíše dočista zbláznili. Všem majitelům zaprášených a špinavých vozidel totiž nově hrozí pokuta a případně i odtažení. Jak je tohle vůbec možné?

Za vše může magistrát Abú Dhabí, který se rozhodl pustit do boje se špinavými auty. Se vším přichází server thenational.ae, podle něhož se vedení města odvolává na zákon chránící vzhled města a veřejné zdraví. Díky tomu lze v krajním případě špinavé auto dokonce odtáhnout, aby jednoduše nehýzdilo okolní prostředí. Respektive, odtah je až krajní možností, protože ještě před tím dostane majitel dotyčného auta tři dny na jeho umytí. Pokud se tak nestane a vůz zde stále stojí zanesen různými nečistotami, pak se majitel pěkně prohne. 

Následně totiž za neuposlechnutí výzvy dostane pokutu ve výši tří tisíc dirhamů, což je skoro dvacet tisíc korun. To je celkem dost velká pokuta vzhledem k tomu, že se vlastně jedná jen o to, aby se na ulici "nepovalovala" špinavá auta. Podle mluvčího města je pak měsíčně odtaženo asi padesát aut. Díky tomu si podstatně dost vydělají i odtahové firmy.

Celý problém však doslova irituje snad všechny majitele aut v Abu Dhabí. Ti pár let zpět žádné pokuty nedostávali, jenže postupem časi si tamní magistrát vymyslel tento postih, což se již začíná projevovat. Jak? Na tamním trhu mají v posledních měsících žně firmy, které mají za úkol dotyčná auta pravidelně umývat. A jestli vám to připadá absurdní, tak nejste sami, tomuto nařízení se totiž nelze nedivit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy