Může řidič auta nabourat dopravní letadlo? Možné je asi všechno

Nehoda letištního vozidla a dopravního letounu | foto: facebook

Mysleli jste si, že je nemožné, aby se srazilo osobní auto s dopravním letadlem? Jak je vidět na následujícím příkladu, tak to opravdu jde, alespoň v případě letiště v Hong Kongu.

Za vše mohl řidič obslužné dodávky, jenž ze zatím neznámých důvodů narazil střechnou auta do jednoho z motorů dopravního letounu Airbus A330 společnosti Dragonair. Letoun právě odjížděl od terminálu a směřoval na runway, ovšem jeho piloti asi nečekali, že tam už nedojedou. 

Respektive, pilot si nehody vůbec nevšiml a nezaregistroval, že se mu "něco" zachytilo u motoru. Umíme si představit, jak rozměrné a těžké letadlo je, takže v případě nárazu mini dodávky do části letadla to jeho posádka asi opravdu ztěží mohla zaregistrovat. Až na základě hlášení do vysílačky ze strany obsluhy letiště byly piloti letadla na vše upozorněni.

Celá incident byl navíc natočen na video, takže se sami můžete podívat, jak to vše vypadalo v okamžiku nehody. Doslova je pak štěstím, že řidič nepřišel o svou hlavu, protože náraz střechou do letadla byl vcelku devastující. Sám řidič však z nehody odešel také se zraněním, konkrétně hlavy a ramene.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy