Elegantně i po smrti. Maserati vyrobilo unikátní pohřební vůz

Maserati Ghibli v pohřební úpravě | foto: Maserati

Maserati Ghibli je italským skvostem, za kterým se na ulici otočí snad úplně každý. Může za to jeho sexy a elegantní design, jenže co se stane v případě přestavby na pohřební vůz?

Hlavně movitější klienti v zahraničí přemýšlejí o tom, v čem by vlastně chtěli strávit svou poslední cestu. A právě na to myslelo Maserati a představilu Ghibli v úpravě, jaká se jen tak nevidí. Kam se pak hrabe klasický vůz pohřební služby, jako je třeba VW Passat. Tohle je mnohem lepší varianta.

Vše má na svědomí italská firma Ellena Autotrasformazioni. Právě ta představila pohřební vůz s označením nástavy G 3.0.Podle nás se velice povedla a svou poslední cestu bychom si v něm asi "uměli" představit. Díky obří velikosti pak byly zpevněny hlavní části vozu, to aby se při jízdě nerozlomil.

Pod kapotou italského pohřebního vozu se nachází standardní naftový šestiválec se dvěma turby a objemem tři litry. Ten disponuje výkonem 275 koní a točivým momentem 600 Nm. Zrychlení z 0 na 100 km/h ale u něj díky velikosti vozu rozhodně nebude sériových 6,3 sekundy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy