Úsekové měření rychlosti na D1 se stalo jednou velkou komedií

hackerský útok na D1 | foto: facebook

Jistě už někteří z vás vědí o úsekovém měření rychlosti, které je prováděno na jednom z opravovaných úseků na dálnici D1. Před pár dny se však stalo něco, čemu lze těžko uvěřit.

Případní řidiči, jenž překročí dovolenou rychlost, pak dostanou pokutu od obecních úřadů v Rosicích nebo Šlapanicích a právě zde nastal minulý týden problém. Přenos systému totiž napíchli hackeři a získané fotografie hříšníků upravili do podoby, která se díky tomu nedá použít pro řešení přestupku.

Místo obličeje řidiče byl totiž na snímku obličej známého mimozemšťana z obchodu Alza a falšování se dočkaly i registrační značky vozidel. Výsledek? Nikdo z úředníků nevěděl, kdo vlastně jednotlivá auta řídil a jaké byly jejich pravé značky.

Díky prolomení přenosu dat se tak stal větší skandál, kterého využilo nemalé procento řidičů s těžkou nohou na plynu. Navíc, v souvislosti s tím nejde s jistotou říci, zda přistižená vozidla opravdu nedodržela rychlost a nebyla do záběru kamery nahrána naschvál. A může být vlastně někdo za tento čin potrestaný? 

Spekuluje se o tom, že někdo chtěl zničit určité důkazy, ale spíše se jednalo o hodně podařený žert. Ten ukázal, že nezabezpečný přenos dat mezi Policií, kamerami a úřadem se může opravdu hodně vymstít.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy