Kia Niro se ještě neprodává a už se stala terčem zlodějů

Kia Niro a ukradená kola | foto: facebook

Nová Kia Niro je podle dosavadních zahraničních testů vcelku podařeným autem. I přesto, že ještě neodstartovali její prodeje, už se stala obětí krádeže.

Vše se stalo před pár dny v Nizozemsku, ve městě Amsterdam. Konkrétně dealerství Tinholt zde přišlo o 14 sad litých kol na Kiu Niro. Vše se stalo v noci z 22. na 23. července a nejhorší na tom všem je, že kola byla ukradena přímo ze zaparkovaných exemplářů.

Po rozednění tak čekal na zaměstnance šok. Všech 14 aut bylo postaveno na dlažebních kostkách, přičemž mezi okradenými vozy bylo i pár Picant a Cee'dů. A ptáte se, kde zloději vzali tolik dlažebních kostech? Odpověď je jednoduchá, nenechavci jednoduše rozebrali kus dlažby před dealerstvím a kostkami podložili následná "okradená" auta.

Zloději byly nejspíše dobře informováni o prostředí a případné ostraze objektu, protože jinak by takový čin nemohl projít bez naprostého povšimnutí. Celkem 56 litých kol pak nejde odvést jen tak, takže lze počítat s nasazením větší dodávky, popřípadě nákladního vozu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy