VIDEO: Koenigsegg One:1 zničen na Nürburgringu

Zdemolovaný Koenigsegg One:1 | foto: youtube.com

Nedávno jsme vám přinesli zprávu o Koenigseggu One:1, který se pilně prohání po Nürburgringu s cílem překonat traťový rekord. Bohužel tyto testy nedopadly tak, jak by si švédská automobilka představovala.

Spatřit havarovaný vůz na Nürburgringu není žádný problém. Tato legendární trať, přezdívaná „zelené peklo“ si denně vybírá svou daň na zničených automobilech a egu profesionálních či automobilových závodníků. Sledovat ale kompletně zničený, ručně vyráběný supersport za desítky milionů je o něco smutnější pohled.

Během testovacích jízd nezvládl tovární pilot Koenigseggu, Robert Serwanskiand, One:1 s výkonem 1 341 koňských sil. Poté následoval silný náraz do bariéry, která se důsledkem síly nárazu zcela provalila.

Automobilka prozatím prozradila jen to, že vůz i pneumatiky byly v naprosto perfektním stavu. Dle očitého svědka, jednoho z fotografů podél trati, prohlásil, že viděl, jak se vůz blíží do zatáčky příliš vysokou rychlostí. Z té již nebyl schopen dostatečně zpomalit a následoval zmíněný náraz do bariéry.

Nejdůležitější informací je ovšem to, že pilot z nehody vyvázl bez zranění.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy