V Mostě hledají budoucího okruhového šampiona, přihlásit se můžete i vy

V Mostě hledají nového okruhového šampióna, výherce pojede Škoda Octavia Cup. | foto: Autodrom Most

Automotoklub Most s podporou Automotoklubu České republiky připravil novou soutěž pro mladé muže a ženy ve věku 15 až 27 let. Akce „Hledá se nový okruhový šampión“ má za cíl rozšířit povědomí o okruhovém motorsportu mezi širokou veřejnost i mládež, jako i najít nové talentované závodníky.

Začínající řidiči dnes často tráví hodiny hraním počítačových her, z nichž si přenáší některé návyky i do běžného světa. Výsledkem pak může být i fakt, že řada mladých řidičů po získání oprávnění není schopna reagovat na realitu na našich silnicích. A právě o vymanění mladých ze světa virtuálního závodění, stejně jako o rozšíření povědomí o motorsportu, se pokusí nová soutěž „Hledá se nový okruhový šampión.“ „Chceme rozvíjet volnočasové aktivity mladých lidí, a to zejména jejich technické povědomí, fyzickou zdatnost, jakož i vůli podstoupit cestu od amatérského soutěžení až po opravdový vrcholový sport,“ uvedla členka výboru mosteckého automotoklubu a obchodní a marketingová ředitelka společnosti Autodrom Most Jana Svobodová.

Motivací pro účastníky může být svezení v závodní Octavii RS. | foto: Autodrom Most

Čtyřkolovou soutěž pořádá Automotoklub Most s podporou Automotoklubu České republiky na malém i velkém okruhu autodromu Most. První kolo je dostupné pro všechny na základě vyplněné přihlášky v místě konání akce. Následujících tří kol je možné zúčastnit se pouze na základě vyhodnocení předchozího kola soutěže. Výsledky z 1. a 2. kola budou vyhodnoceny na základě dosažených časů. Ve třetím kole jezdci absolvují čtyři zvlášť bodované disciplíny. V závěrečném čtvrtém kole soutěže si účastníci vyzkoušejí jízdu v závodním voze Škoda Octavia RS Cup. „Naší snahou je v neposlední řadě objevovat talentované jezdce, kteří by mohli využít svůj potenciál i pro jiné budoucí projekty v oblasti motorsportu,“ doplnila Svobodová cíle organizátorů.

Přihlásit se může prakticky každý, podmínkami jsou pouze věk v požadovaném intervalu mezi 15 a 27 lety, české občanství a zaplacení startovného - pro první kolo 100 korun, pro druhé 400 korun (za další se již neplatí). Omezením není ani výkon či stáří automobilu. „Automobily jsme rozdělili do čtyř skupin podle poměru hmotnosti a výkonu. Takže kdo pojede s Felicií, nemusí mít obavy, že bude jeho výsledek porovnáván například s vozem Porsche,“ uvedla Svobodová. Zároveň je i organizátorům jasné, že ne každý účastník má své vlastní auto, proto bude k dispozici takzvané auto na divokou kartu, které zapůjčí Automotoklub České republiky. „Jezdec usedne za volant safety caru Renault Clio RS,“ láká i zájemce bez vlastního auta Jana Svobodová. Navíc platí, že s jedním vozem může soutěžit více lidí a naopak jeden člověk může zkusit štěstí ve více vozech. K dispozici bude také zdarma koučink pod vedením instruktorů sportovní jízdy.

Pokud nemá zájemce vlastní auto, organizátoři mu půjčí toto Clio RS. | foto: Autodrom Most

Kromě nezapomenutelné zkušenosti mohou být pro účastníky motivací také ceny. Vítěz absolvuje v příštím roce jako jezdec závodní víkend obnoveného seriálu Octavia Cup. Řidiči, kteří skončí na druhém až desátém místě získají volný vstup do okruhové školy autodromu. Další v pořadí až do čtyřicátého místa se pak mohou těšit na sportovní kemp s dvojnásobným vítězem evropského poháru cestovních vozů (ETCC) Petrem Fulínem. Pokud Vás tedy tato soutěž zaujala, můžete své štěstí zkusit v některém z termínů prvního kola. Ten nejbližší je 23. července mezi čtrnáctou a osmnáctou hodinou. Další termíny jsou 14., 19. a 26. srpna mezi devátou a třináctou, respektive čtrnáctou a osmnáctou hodinou, případně 6. září mezi čtrnáctou a sedmnáctou hodinou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy