Ford Focus RS je prý nebezpečný, říkají v Austrálii

Nový Focus RS začíná mít jeden velký problém. Ten se týká jeho speciálního driftovacího režimu, jenž přijde části odborné veřejnosti nebezpečný.

Experti na bezpečnost v Austrálii totiž výslovně nesouhlasí s používáním Drift módu. Podle nich by měl výrobce tuhle funkci z auta odstranit a jak to tak vypadá, australské Fordy Focus RS o ní asi vážně přijdou. O celé kauze informují některá australská média, ve kterých vystupují tamní bezpečnostní experti.

Ti říkají, že jsou velmi naštvaní na Ford. Ten totiž pustil do prodeje Focus RS s funkcí, která umožní nelegální driftování každému řidiči kdekoliv si zamane. Ford prý navíc ponese odpovědnost za jejich nebezpečné chování a případné škody.

Australané jsou obecně k Fordu přísní. Není to tak dávno, co Mustang pro australský trh přišel o funkci řízeného pálení pneumatik. Tu mimochodem dostal i nový Chevrolet Camaro. Australské zastoupení Fordu se zatím k věci nevyjádřilo, ale je jasné, že v případě driftovací funkce jsou řidiči poučeni výrobcem o případných rizicích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy