Majitel Tesly Model X utrhl boční dveře. Povíme vám, co se stalo

Tesla Model X s utrženými dveřmi | foto: facebook

Za poslední týdny se snad největší pozornosti těší automobilka Tesla. Nejdříve objevily problémy s obřím střešním oknem u modelu X, následně Model S zabil svého majitele a nyní tu máme opět Model X.

Aktuálním objektem pozornosti je bílá Tesla Model X, jenž má otevírací dveře Falcon Wings. Je to něco jako větší dveře z Mercedesu SL 300 nebo SLR, které se ke všemu otevírají celé vzhůru. Jejich nevýhodu ale poznal jeden z neopatrných majitelů.

Vše se stalo v USA ve státě Illinois, kdy při vyjíždění z garáže zapomněl na to, že jsou otevřené. Následný pokus o výjezd pak dopadl přesně, jak se dalo čekat. Dveře napůl vytržené z pantů a poničená půlka garáže. A jak je možné, že auto nic při rozjezdu nehlásilo? 

Dveře údajně mají senzory, které by hlásily, že jsou otevřené, jenže majitel na to v tu chvíli nekoukal, nebo byl zaneprázdněn něčím jiným. Zároveň nemají funkci, že v případě nízkého stropu se neotevřou na svůj úplný limit, což by mu možná pomohlo právě v případě, že na chvíli ztratí pozornost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy