VIDEO: Vyhraje souboj ve sprintu Civic Type R nebo M135i?

Honda Civic Type R vs. BMW M135i | foto: youtube.com

Jak může dopadnout souboj ve sprintu mezi nedávným japonským králem okruhu Nordschleife Hondou Civic Type R a ostrou německou zadolkou BMW M135i?

Tuhle otázku si položili redaktoři britského magazínu EVO a pustili se do srovnávacího testu ve zrychlení. Pod kapotou Civicu Type R je turbem dopovaný dvoulitr s výkonem 310 koní, kdežto u BMW M135i hledejme řadový šestiválec s pohonem zadních kol a výkonem o deset koní větším než u Civicu.

Pak už jen stačilo oba konkurenty postavit na start půlmílového závodu (800 metrů) a čekat, který z uvedené dvojice přejede cílovou čáru jako první.

Souboj to je ale celkem vyrovnaný, protože o něco silnější bavorák ukáže na váze o pěknou porci kilo víc, než má Civic Type R. Navíc je tu souboj dvou koncepcí pohonu kol, zadokolky a předokolky. Ve videu je také ukázáno, jak u obou vozů pracuje kontrola prokluzu hnané nápravy.

Vítěze neprozradíme, ovšem můžeme říci, že již letité M135i mělo zpočátku startu co dělat, aby stíhalo slabší dvoulitrové Hondě s turbem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy