Bugatti Chiron má dostat výkonnější verzi. Prolomí hranici 500 km/h?

Bugatti Chiron na ulici v New Yorku | foto: facebook

Hypersport Bugatti Chiron je bezesporu zběsilou raketou na čtyřech kolech s maximálkou okolo 450 km/h. Co nám tedy nabídne nově prozrazená ještě ostřejší verze?

Už u základního provedení Chironu hovoří šéf automobilky Wolfgang Dürheimer o tom, že vůz by neměl mít problém dosáhnout mety 460 km/h. Je však pravdou, že takovou rychlostí ještě nikdo nikdy s Chironem nejel, vše vychází jen z interních simulací.

„Něco jiného je sedět ve voze a skutečně toho dosáhnout,“ uvedl sám Dürheimer. Ten zároveň znovu potvrdil, že Bugatti chce přepsat historické tabulky a stanoví nový rekord. To se má stát v roce 2018 a je otázkou, zda se na zkušebním okruhu nerozjede Chiron k metě pětset.

Chiron se má navíc podle posledních zpráv dočkat verze s ještě vyšším výkonem. Zatím není jasné, kolik by měl výkon činit, ale už základní parametry téhle bestie jsou vražedné. Pod kapotou totiž pracuje osmilitrový benzinový šestnáctiválec s výkonem 1500 koní. Po navýšení by pak jeho výkon mohl dosáhnout hranice, díky které by byla reálná maximálka okolo pětistovky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy